Yhteiskuntavastuuraportti ja vuosikertomus 2014

Juhlavuosi täynnä ilonaiheita

Veikkauksen pelit ovat tehneet suomalaisista voittajia jo 75 vuoden ajan.

Ruotsalaisten pelottavan hyvä urheilumenestys oli vauhdittava voima, kun Suomen Valtakunnan Urheiluliitto, Työväen Urheiluliitto ja Suomen Palloliitto perustivat Oy Tippaustoimisto Ab:n 17.7.1940.

Yhdellä ja ainoalla pelillä aloitettiin: 4.9. oli ensimmäinen Voittajaveikkauksen (nykyään Vakioveikkaus) kuponkien jättöpäivä. Paavo Nurmi näytti veikkausrivin täyttämisen mallia. Ensimmäisen kohde oli yleisurheilun maaottelu Suomi−Ruotsi−Saksa. Aloituskierroksella ruksattiin kaikkiaan 140 000 saraketta lähes 300 000 markan edestä.

Pelien tuotosta pääsivät alkuaikoina nauttimaan urheilu ja liikuntakasvatustyö. Sittemmin mukaan ovat liittyneet taide, tiede ja nuorisotyö.

Veikkaus 75 -juhlavuoden tavoitteena on tuoda entistä paremmin näkyville se, mitä kaikkea Veikkauksen pelien tuotoilla saadaan aikaan meidän kaikkien suomalaisten iloksi. Tästä hyvän tekemisestä Veikkaus kiittää asiakkaitaan ja veikkauspelien myyjiä erilaisin tapahtumin ja tempauksin eri puolella Suomea juhlavuoden aikana. Lisää juhlavuodesta www.veikkaus.fi/oletvoittaja.