Yhteiskuntavastuuraportti ja vuosikertomus 2014

Vastuullisuuden periaatteet

Meillä tehdään iloa – Veikkauksen vastuullisuuden 7 oikein

 

Veikkauksen tapa toimia on kiteytetty Veikkauksen vastuullisuuden 7 oikein -periaatteiksi. Asiakaslupauksemme Iloa elämään lunastetaan toimimalla yhteisesti sovittujen vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti. 

Vastuullisuuden 7 oikein -periaatteet kiteytettiin vuonna 2013. Periaatteet on koottu henkilöstökyselyn, workshopien ja keskusteluiden perusteella, ja jokaisella veikkauslaisella oli mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä Veikkauksen vastuullisuuden edistämiseksi. Henkilöstökyselyn tulosten mukaan 93 % veikkauslaisista tekee työssään ainakin joskus vastuullisuuteen liittyviä valintoja. 

Kaiken henkilöstöltä saadun palautteen voi tiivistää kolmeen asiaan, jotka toimivat vastuullisuusperiaatteiden päivittämisen ohjenuorana:

  • Vastuullisuus ja tuoton tekeminen on pystyttävä yhdistämään luontevasti yhtiön strategiassa ja tavoitekorteilla.
  • Vastuullisuusperiaatteilla pitää kuvata Veikkauksen toimintaa mahdollisimman konkreettisesti, koskettavasti ja positiivisesti.
  • Veikkauksen pitää nostaa vahvemmin esiin kenties itsestäänselvyyksiksi muodostuneita asioita, kuten toimintamme luotettavuutta, tasapuolisuutta ja turvallisuutta.

Henkilöstö sitoutuu vastuullisuuden edistämiseen vahvasti

Syksyllä 2014 myös henkilöstö vastasi sidosryhmille suunnattuun vastuullisuuskyselyyn. Muihin vastaajaryhmiin verrattuna henkilöstö nosti mainonnan vastuullisuuden, ikärajavalvonnan ja pelirajoitukset korkeammalle tasolle listattaessa Veikkauksen vastuullisuuden tärkeimpiä teemoja. Läpinäkyvyys ja avoimuus Veikkauksen tuotonjaossa nousivat myös henkilöstön mielestä tärkeimmäksi vastuullisuusteemaksi. Kyselyyn vastasi 150 veikkauslaista.